Tunnbrödschips

Tunnbrödschips

Gör dina egna tunnbrödschips

Nu vill vi dela med oss av ett recept på tunnbrödschips som är perfekt till fredagsmyset, tacotallriken, förätten eller charkbrickan. Endast fantasin sätter gränser för vad du kan använda de till. Att göra egna tunnbrödschips hemma är inte så svårt, allt du behöver är en ugn, olivolja och valfritt Mjälloms Tunnbröd, sedan smaksätter du med den krydda du tycker är godast eller den du har i skafferiet. Här gjorde vi några med chilikrydda och några med färsk rosmarin.

2 portioner

Ingredienser

  • Mjälloms Gammeldags eller Havre Tunnbröd
  • Olivolja
  • Chilikryda
  • Färsk rosmarin
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bryt tunnbrödet i bitar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla lite olivolja på varje bit och strö över kryddor och lite flingsalt. Sätt in i mitten av ugnen och vänta ca 4 minuter, håll lite koll på tunnbrödschipsen så de inte bränns, tiden kan veriera mellan olika ugnar. Tänk också på att de inte behöver vara inne lika länge om du använder ett tunnare tunnbröd. Låt svalna något innan servering.

Kontakt