Blåmusselpasta

Blåmusselpasta

Hemlagad mat brukar oftast vara godast, vi gillar enkelheten och här kommer ett tips på en maträtt som lagas enkelt men som har det där lilla extra som gör den lite lyxigare. Ät som lunch eller middag.

4 portioner

INGREDIENSER

  • Ett nät blåmusslor
  • En bananschalottenlök
  • Ett knippe persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl grädde
  • 0,75 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • Salt och vitpeppar
  • 400 g färsk pasta

Gör så här

  1. Borsta blåmusslorna i kallt vatten. Kasta de som inte är stängda. Hacka schalottenlök, persilja och vitlök. Fräs i stor kastrull på medel värme. Häll på grädde och vin och låt koka upp. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg i musslorna och koka i ca 2-3 minuter tills musslorna har öppnat sig. Stängda musslor kastas.
  2. Koka pastan enlig anvisningar på paketet. Häll av vattnet från pastan och lägg upp i fyra djuptallrikar. Ta undan 4-5 musslor med skal per person. Ta ur musslorna ur skalen på resten och fördela buljongen över tallrikarna. Fördela även musslorna och garnera med musslorna i skal.
  3. Ringla olivolja över Gammeldags Tunnbröd och strö lite flingsalt på. Njut

Kontakt