Ett snacks du inte kan få nog av! Denna laxtapas är fylld av smaker och passar perfekt på såväl julbordet som nyårsminglet.
Kallrökt lax med lakritsglace
2 portioner
INGREDIENSER
- Korn Tunnbröd
- Skivad kallrökt lax
- Dill
- Lakritsglace
- Färskoströra
Gör så här
- Börja med lakritsglacen.
- Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka tills du får en sirapsliknade viskositet i glacen, då är den klar.
- Ställ åt sidan så den får svalna lite innan du använder den.
- Gör färskoströran under tiden. Riv pepparroten och vispa ner den i färskosten, spara gärna lite till topping!
- Smaka av under tiden, det ska vara sting i färskosten så mängden pepparrot kan variera.
- Bryt korntunnbrödet i lagomt stora munsbitar och klicka ut färskosten på varje bit.
- Skär den kallrökta laxen i mindre bitar och lägg på, ringla sedan lakritsglacen över. Toppa till sist med lite riven pepparrot och en dillkvist.
Lakritsglace
- 1 dl vinäger
- 1 dl honung
- 2 dl vatten
- 2 msk lakritspulver
Färskoströra
- 200g färskost
- En bit färsk pepparrot (mängd kan variera beroende på hur stark du vill ha röran)