Kallrökt lax med lakritsglace

Kallrökt lax med lakritsglace

Ett snacks du inte kan få nog av! Denna laxtapas är fylld av smaker och passar perfekt på såväl julbordet som nyårsminglet.

2 portioner

INGREDIENSER

  • Korn Tunnbröd
  • Skivad kallrökt lax
  • Dill
  • Lakritsglace
  • Färskoströra

Gör så här

  1. Börja med lakritsglacen.
  2. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka tills du får en sirapsliknade viskositet i glacen, då är den klar.
  3. Ställ åt sidan så den får svalna lite innan du använder den.
  4. Gör färskoströran under tiden. Riv pepparroten och vispa ner den i färskosten, spara gärna lite till topping!
  5. Smaka av under tiden, det ska vara sting i färskosten så mängden pepparrot kan variera.
  6. Bryt korntunnbrödet i lagomt stora munsbitar och klicka ut färskosten på varje bit.
  7. Skär den kallrökta laxen i mindre bitar och lägg på, ringla sedan lakritsglacen över. Toppa till sist med lite riven pepparrot och en dillkvist.

Lakritsglace

  • 1 dl vinäger
  • 1 dl honung
  • 2 dl vatten
  • 2 msk lakritspulver

Färskoströra

  • 200g färskost
  • En bit färsk pepparrot (mängd kan variera beroende på hur stark du vill ha röran)

Kontakt